• HOLA, ME LLAMO DEBBY

    Dit is dé plek om jouw culturele bewustzijn te vergroten.

    Read More

Over Debby

Debby Ixchel (33) studeerde af als Hispaniste en lingüiste, echter gaven de reizen die ze maakte daar pas echt betekenis aan. Een cultuur kun je pas echt begrijpen als je de taal spreekt. Debby wil mensen dichterbij elkaar brengen, door elkaars verschillen te begrijpen. Als je een ander beter kunt begrijpen, brengt dat niet alleen respect en vriendschap, maar ook zelfacceptatie. Ze woont in Uden met haar dochter, en brengt periodes in het buitenland door waar mogelijk.

Debby begon als jonge tiener de zoektocht naar haar eigen waarheid. Dit leidde ertoe dat ze op 18-jarige leeftijd in Spanje woonde, wat een licht wierp op haar culturele overtuigingen en gewoontes. Dingen anders doen was niet per se goed of slecht, het was gewoon anders. Terwijl ze afstudeerde aan de Universiteit Utrecht van haar Spaanse master Interculturele Communicatie woonde ze in Midden-Amerika, waar haar liefde voor spiritualiteit, cultuur en taal samenvloeiden.

In aflevering 1 van de podcast over de Spaanse taal en cultuur vertelt ze over haar ervaring als achttienjarig dorpsmeisje dat in metropool Barcelona in een gastgezin gaat wonen.

Haar dochter inspireert haar iedere dag weer om de beste versie van zichzelf te zijn, en om haar dromen achterna te gaan.

Debby's werk is nauw verbonden aan trainings en cursussen die ze gevolgd heeft, waaronder didactiek, interculturele en meertalige competenties en mediatie, culturele studies, vertalen, literatuur, cultuur & organisatie (bedrijfscultuur), coaching, fonetiek, morfologie, syntax, toegepaste taalkunde, historische taalkunde en meertaligheid (in intercultureel management).

Korte bio:

  • Geboren in 1988, groeide op in een klein dorpje op het Brabantse platteland, studeerde BA Geesteswetenschappen (Romaanse Talen en Culturen) aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en haar MA Taalwetenschappen (Interculturele Communicatie) aan de Universiteit Utrecht.
  • Alleenstaande mama van Luna Cataleya. Altijd minstens 3 boeken tegelijk aan het lezen. Elke dag Spaanse muziek luisteren..
  • Als yogadocente opgeleid en getraind in de traditie van het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh, India. Ze ontving de klassieke yogalessen van het Surya International Yoga Study Centre van Ron van der Post in een 3-jarige opleiding (gecertificeerd in 2018). In 2021 verdiepte ze haar kennis met een 200h YTT in de traditie van Gokul yoga met Pablo Maha en Badarik González.
  • Gecertificeerd Solution Focused & Life Coach geaccrediteerd door Universal Coach Institute. NeuroLanguage Coach® i.o., wordt geaccrediteerd door International Coach Federation.
  • Schreef een boek over haar levensverhaal met praktische yoga tips & tools voor een lichter leven: Moeder Medicijn

Ben jij er klaar voor?

Voor Debby zijn het juist de verbinding, de vrijheid, en de verwondering die ervoor zorgen dat haar podcast afleveringen, filosofieën en lessen zichzelf steeds opnieuw geboren laten worden. Bij het doorgeven van deze geweldige kennis staan kwaliteit en een persoonlijke band centraal.

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of ik je kan helpen bij het Spaans leren - we kijken naar je behoeften en doelen.

Gratis kennismakingsgesprek met Debby?

Brand photography by Mariët Mons & Joyce Jacobs & Mario Ruiz